Holiday Inn Express Silao-Aeropuerto Bajio II.

A hotel felülmúlta a várakozásaimat. A személyzet nagyon kedves, segítőkész, a hotel tiszta, a reggelire sem lehet panasz. Van egy kis konditerem (két futópaddal, egy elliptikus géppel és egy szobakerékpárral), illetve két beltéri medence. A szobában van vasaló. A földszinten pedig egy nyilvános mosoda. Számomra a legfontosabb mégis az, hogy van gyors vezeték nélküli Internet (1/1 Mbit/s), ugyanis a telefonomra telepített skype, viber alkalmazásokkal így könnyedén és főleg ingyen tudom tartani az otthoniakkal a kapcsolatot. (a magyar mobilszolgáltatónál 3-as zónába sorolták Mexikót, így perc alapon 695 Ft az indított és 225 Ft a fogadott hívás, 185 Ft pedig az SMS) Ez nagyon fájdalmas. Sajnos az EU szabályzás idáig már nem ér el. Szabad rablás van.
Nem utolsó sorban pedig a blogot is tudom szerkeszteni, videót feltölteni. Még a Forma 1-et is tudtam ma reggel online nézni. Tényleg jól érzem magam itt.
Valamilyen törvényi szabályozás miatt a szállodában ugyan lehet pénzt váltani, de csak 20 USD-t váltanak be egy nap. Tegnap váltottam, 248 Pesot kaptam érte.

Előkerült a rendes fényképezőgépem is, úgyhogy itt egy bővebb képes bemutató a hotelről:

Van egy kis szökőkút a bejárat előtt, ide járnak a madarak inni:

A biztonságra mindenütt felhívják a figyelmet:

Mindjárt a hotel mellett van egy Applebee’s étterem. A hotelből közvetlenül át lehet menni az étterembe. Az Applebee’s valami kalóriaszegény amerikai kaját kínáló étteremláncnak tűnik. Fényképes menükártya van, hogy az olyan analfabéták is, mint én – tudjanak választani.
Indulásképpen egy igazi mexikói csemegét választottam: a Cowboy burgert. 🙂 Gondoltam egyenlőre nem durvulok csípős mexikói kajával. Hát nem jött össze, itt még a burgert is jalapeño-val szolgálják fel. Nem sikerült kímélni a gyomromat. Lekopogom, eddig még semmi bajom nincsen az itteni baktériumokkal. A hasábbal és salátával tálalt menü egyébként egy korsó cerveza-val 183 Pesoba került (3.200 Ft). Elég annyi hozzá, hogy most már tudom, hogy a mekiben nem hamburgert árulnak.

A hotel kertje nagyon szépen gondozott, ilyen virágokat sikerült lencsevégre kapnom. Lehet, hogy otthon is vannak, de sajnos én nem értek hozzá:

A recepció mellett van egy kis előtér. Señor Fernández éppen TV-zik.

Az étteremet körbeölelik a szobák, olyan érzés, mintha valami mediterrán utcai kávézó lenne. A fénykép az üvegoldalú liftből készült:

A reggeli tálalva. Señor García sürög-forog, a kis Raul pedig harmadszor repetázik. Ja, jó páran el vannak hízva.

Az ablakomból szép kilátás nyílik a több, mint 2700 méter magas Cerro del Cubilete hegyre. Kivehető a 2579 méter magas csúcsra emelt Cristo Rey szobor, ami az ország földrajzi középpontja. Ezek szerint én Mexikó szívében vagyok. Na ide fel kell mennem. Egyébként nálunk is van ilyen, Pusztavacson a jeltorony!

Amint látjátok, a hotel mellett megy a meglehetősen forgalmas 45-ös út. Ezek a dög kamionok borzalmas röfögéssel tudatják, hogy elhaladnak a szálloda előtt. Én szeretem a nagy V8-as motorok hangját, de ami itt van, az már enyhén túlzás.

5 hozzászólás “Holiday Inn Express Silao-Aeropuerto Bajio II.” bejegyzéshez

 1. Te Bali! A tv körül azok az urnák, remélem nem a hotelban rejtélyes körülmények között éltünt európai turisták földi maradványait rejtik! Azért biztos ami tuti, egyet verjél le “véletlenül”, és ha barnás porral van tele ne bizz senkiben!
  Ha etősítés kell, megyünk!

 2. Ha jó áron adják, hozz egy zacsival, itthon elpasszoljuk! Az árából lesz egy frankó esküvőd, sőőőt egy kis maradékból még a kanbulinak is jó alapja lesz 😉

 3. Szia Balázs!

  Nagyon jó lett a blogod!
  Örülök, hogy minden rendben ment eddig!
  Milyen kocsival jársz ott helyben?

  Norbi

  1. Köszönöm a bátorítást!
   Sokan kérdezték már, hogy milyen autóval járok. Tervezek egy autós bejegyzést is készíteni, mert érdekesek itt a verdák. Az otthon is megtalálható modelleket vagy másképpen hívják, vagy másképpen néznek ki. Például az itteni Jettáknak fura, Passat szerű elejük van. Ízelítőnek annyi, hogy egy 2011-es Ford Ranger pickup-pal járok, 2.4L sor4 benyás, sajnos semmi nagyköbcenti. Na otthon nincs is ilyenből benzines.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.