Mercedes-Benz SLS AMG

Ígéretem szerint következik az SLR 300 utódjának, az AMG által fejlesztett SLS AMG szupersportkocsi modelljének bemutatása.

A C197 belső néven számon tartott modell az AMG GmbH első önálló fejlesztése. Az AMG GmbH a Mercedes-Benz által fejlesztett modellek (C,CLK,E,S,SL, stb.) erősebb, sportosabb változatait fejlesztette, majd 2009-ben a frankfurti Nemzetközi Automobil Kiállításon (IAA) bemutatta saját sportautóját.

Mercedes-Benz SLS AMG az IAA-n 2009-ben. Forrás: wikimedia.org
Mercedes-Benz SLS AMG az IAA-n 2009-ben.
Forrás: wikimedia.org

Az autóban az AMG 6,2 literes V8-as motorja 571 lóerő leadására képes, gyorsulása 100-ra 3,8 másodperc, végsebessége 317 km/h.

A típus gyártása 2014 Júniusában befejeződött. A GT3 változat gyártása pedig idén fejeződik be.

Revell 07100 Mercedes-Benz 300 SLS AMG 1:24:

Revell Kit
Revell Kit

Az alábbi részletek a modell elkészülte után nem lesznek láthatóak, így készítettem néhány képet róluk.

A felnik krómozottak voltak, matt lakkal fújtam át, majd a külső élről visszamostam a lakkot, így érve el az eredetihez hasonló hatást.

Félkész modell oldalról
Félkész modell oldalról

Íme a transaxle hajtás. A jobb súlyelosztás érdekében a V8-as motor elöl, a hét fokozatú AMG SPEEDSHIFT DCT váltó hátul kapott helyet. A két egységet a mindössze 4 kg súlyú kompozit hajtótengely köti össze, amely természetesen a motorral megegyező, maximálisan 7200 fordulatot tesz percenként.
További érdekesség a motor száraz karteres kenése. Az olajtartály a motor előtt kapott helyet, az olaj megfelelő helyre jutásáról szívó és nyomó szivattyúk gondoskodnak, így nem fordulhat elő, hogy extrém kanyarvétel esetén a motornak ne legyen megfelelő kenése.

Félkész modell felülről
Félkész modell felülről

Hűtő, ékszíj.

Félkész modell előről
Félkész modell előről

Az autó alját már öregbítettem, a kipufogó hővédő lemeze például egy néhai vajas doboz alufólia csomagolása.

Félkész modell alulról
Félkész modell alulról

Folyt.köv.