Papa con queso y bistec

Pedronak hála megint felfedeztem egy helyi specialitást!

Elnézést, megint ételről lesz szó, de az a helyzet, hogy hét közben csak három dolgot csinálok: dolgozok, eszek, alszok. Ezúttal itt, Silaoban vacsoráztunk. A hely neve: Pastorcito

A papa con queso y bistec nem más, mint alufóliában sült vajas krumpli, sajt és marhahús egyvelege. Mmmm, nyammm. Ez olyan európaias étel lenne, ha nem bolondítottuk volna meg jó fajta salsával. Jobb oldalon pedig két taco al pastor várta, hogy felfaljuk. Készült egy kis videó is a helyről. Figyeljetek a szakácsra, érdemes. A felvétel nincsen gyorsítva, a szakácsnak ez a normál tempója! Jó szórakozást!

5 hozzászólás “Papa con queso y bistec” bejegyzéshez

 1. A gyrosos kézzel csipegeti fel a húsdarabokat, a nő ujbeggyel forgatja a tacot a forró sütőn, a szakács egy böllérkéssel és egy nagyobbacska spatlival szeli a belevalókat, mindezt az utcafronton kézmosás nélkül 🙂 Az ÁNTSZ úgy vésné be a büntit, hogy 3 lapon keresztül átfogna a toll! 🙂
  Bali mire hazajössz olyan gyomrod lesz, a szöget is megemészti! 🙂

   1. Pfff. Te, mi otthon nem iszunk ilyen lónyálakat, de szerintem ugyanaz. Az enyém manzaná-s, az-az almás volt. Kólát nem iszom, fanta otthon is van, az étterem kínálatából ez volt a legszimpatikusabb.

  1. ÁÁáá, nem olyan vészes ez, mint ahogy kinéz! Az ÁNTSZ bünti (mit bünti, bezáratás örökre meg egy nap) viszont úgy lenne ahogy mondod. A mexikóiak viszont nem verik el az adófizetők pénzét ilyen hülyeségekre! 🙂 Van egyszerűbb módja is a természetes szelekciónak: Ha elrontod a gyomrod, nem mész többet. Ha többen nem mennek, akkor bezár az étterem. Ennyi. Mi papírmunkát megspórolnak!

 2. Jogos…
  Ezért van az, hogy magyarországon minden 14. ember állami-önkormányzati szférában dolgozik. Kicsit nyugatabbra ez a szám már mindnen 40., a szigetországban minden 46.
  Mexikóban gondolom még ritkább.
  Hát ezért kell nekünk ilyen szarságokkal is foglalkozni, különben mi lenne a munkája a sok “nem termelő” munkát végőnek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük