Schiphol

Sikeresen földet értünk a holland fővárosban. A Schiphol reptér hatalmas. Mindenütt tulipánok.
image

Először gondoltam megkeresem a mexikói csatlakozás indulási helyét (F5-ös kapu), aztán elütöm a maradék 6 órányi időt. Így is tettem. Laza tempóban, útlevél ellenőrzés és némi bámészkodás után a térképen jelzett 25 perc helyett mintegy 40 perc alatt találtam meg az F5-ös kaput.
image

Azt már most látom, hogy újabb biztonsági ellenőrzés vár majd rám. Itt valami fura kapun kell átmenni. Nem szokványos átsétálós, hanem a menetirányhoz képest balra kell fordulni és felemelni a karokat. Amolyan állj vagy lövök módon. Hmm. Kellene valami sugár dózis mérő…
A kapuban már bent állt egy Jumbo. Azt gondolom,hogy ez még az eggyel korábbi járat, de a mexikói is ilyen lesz.
image

Egy kis nézelődés és egy Great Little War game pálya abszolválása után útra kellett kelnem, hogy Internet és 220V közelébe kerüljek. Szerencsére hamar találtam egy nagyon kényelmes helyet. Ez a 3-as Lounge.
image

image

Van itt kávézó, pék, virágos, meki, elektronikai üzlet, stb. Nem tudom mennyi ilyen mini pláza-szerűség lehet ezen a reptéren…
Mondjuk van is hozzá forgalom és fizetőképes vásárlóerő.
Bár Marcsi csomagolt reggelit és az amszterdami járaton kapott tojásos szenyót és almás mini kroaszont is legyűrtem, most már kezdek éhes lenni. Nézek valami ennivalót.

4 Replies to “Schiphol”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.